«Βόμβα» Τσακλόγλου για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Καθημερινά αποκαλύπτεται η σκληρή γαλάζια ατζέντα στα μέτωπα της φορολογίας, της εργασίας και της ακρίβειας, αφού τα κυβερνητικά στελέχη με δήθεν «τυχαίες» δηλώσεις τους προϊδεάζουν τους πολίτες για όσα θα ακολουθήσουν των προεκλογικών εξαγγελιών.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου ομολόγησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει.

«Όλα τα συστήματα που έχουμε στις δυτικές χώρες είναι στη βάση τους διανεμητικά. Δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν επιδεινώνονται και επιδεινώνονται δραματικά τα δημογραφικά, που σημαίνει ότι τελικά έχουμε όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουμε μία σύνταξη, και έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ότι δεν αυξάνεται μόνο το προσδόκιμο της επιβίωσης αλλά και της υγειούς επιβίωσης» ανέφερε το Σάββατο μιλώντας στον Ant1 και συμπλήρωσε:

«Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι είχαμε μία πρόοδο σε αυτόν τον τομέα μέχρι την περίοδο της πανδημίας. Στην περίοδο ανατράπηκε αυτή η πρόοδος και είμαστε περίπου στο ίδιο σημείο που ήμασταν προηγουμένως. Αυτός είναι ο λόγος ότι στην επόμενη τριετία ότι δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησηςΑλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

Η δήλωση αυτή αν και διαψεύστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δείχνει ότι η ΝΔ κυβερνά, όχι υλοποιώντας το προεκλογικό πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά βάσει της κρυφής ατζέντας που έχει ως στόχο να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας της.

Παράλληλα οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί οριζόντιας περικοπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων, φανερώνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η ΝΔ έχει κρυφή μνημονιακή ατζέντα

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής και τομεάρχης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τσακλόγλου περί μελλοντικής αύξησης των ορίων ηλικίας, δεν έγιναν τυχαία. Η ΝΔ κυβερνά, όχι υλοποιώντας το προεκλογικό πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά βάσει της κρυφής ατζέντας που έχει ως στόχο να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας της».

Υπό αυτό το πρίσμα ο Γιώργος Γαβρήλος συνεχίζει καυστικά υπογραμμίζοντας πως «η τακτική είναι γνωστή: υπουργοί και υφυπουργοί με «τυχαίες» δηλώσεις, που μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δήθεν» διαψεύδει, ανοίγουν ένα- ένα τα καυτά ζητήματα για την κοινωνία και την Οικονομία: Φορολογικό νομοσχέδιο- τσεκούρι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Δηλώσεις κ. Γεωργιάδη περί οριζόντιας περικοπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων, και τώρα η προαναγγελία Τσακλόγλου ότι στο τέλος της τριετίας η Κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης».

«Μνημονιακές πολιτικές, σε καιρό «δήθεν» κανονικότητας, με στόχο την εξόντωση των εργαζομένων και την φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας, την ώρα που λίγοι και εκλεκτοί δεν ελέγχονται για την αισχροκέρδεια, την καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας, τον υπέρογκο πλουτισμό» επισημαίνει καταληκτικά ο τομεάρχης  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί